Pitný režim při sportu

Pitný režim při sportu

.
Král večírků Načítání Pitný režim při sportu 2 minut Další Večírkem to začíná!

To, že během normálního fungování bychom měli vypít alespoň 2 litry vody, už víme. Jak to ale je, při výdeji energie, čímž více zatěžujeme tělo i organismus?

Při nedostatku pitného režimu během sportu se nejen snižuje tvůj výkon, ale také může pro tělo nastat kritický stav. I kvůli tomu by se měl příjem tekutin při sportování zvýšit. V ideálním případě by ses měl hydratovat už před výkonem, a během už pouze postupně doplňovat po doušcích 100-200 ml.


K pitnému režimu při sportování jsou nejvhodnější nápoje bohaté na minerály a vitamíny. Obsahují méně rozpuštěných částic než krev a tělo z nich dokáže rychle přijmout vodu. Dokážou vyrovnat ztrátu tekutiny a minerálních prvků, a navíc pokryjí zvýšenou potřebu živin.

S hydratací těla během výkonu a následnou regenerací ti mohou pomoci drinky bohaté na elektrolyty a vitamíny, např. Microlyte. Pokud však potřebuješ před cvičením doplnit energii je ideální nápoj s přírodním kofeinem nebo guaranou. Tyto ingredience ti dodají potřebnou energii, ať už se bude jednat o trénink, náročný výšlap nebo únavu během dne.



Jak jsi na tom s pitným režimem při sportování ty? A čím si před ním dodáváš energii?