5 tipů, jak přimět děti vypít víc vody

5 tipů, jak přimět děti vypít víc vody

.

Ať už se tvé dítě učí ve škole, hraje si s kamarády nebo dohání domácí úkoly, má toho za jeden den dost. Někdy se prostě zapomene napít. Ale nezoufej! S těmito 5 tipy bude pitný režim hračka.

S novým školním rokem přichází celá řada nových výzev, dojmů a zážitků. Během tohoto vzrušujícího období se v hlavě dítěte neustále rodí nové myšlenky a nápady. Bohužel dostatečný pitný režim mezi ně prakticky nepatří. Jak to změnit?

Když dítě málo pije

Pije tvůj prcek málo? Pokud ano, pak v tom nejsi sama. Nejnovější studie ukazují, že děti při učení nedodržují pitný režim. Tím však trpí jejich soustředění a objevují se další příznaky, jako jsou bolesti hlavy a pocit apatie.


Zejména na začátku školního roku je důležité podporovat děti v tom, aby víc pily (samozřejmě nejlépe bez cukru), a zvyšovat jejich povědomí o důležitosti dodržování pitného režimu. Přečti si článek a dozvíš se víc!

5 tipů, jak přimět děti pít víc vody a jak je v tom mohou podpořit rodiče

Odmítá tvé dítě pít? Zkoušej to dál a nevzdávej se! Tento úkol není nemožný, stačí jen použít správnou taktiku!

Tip 1: Zajisti snadný přístup k vodě

Zní to téměř banálně, ale pomáhá to. Děti si často ani neuvědomují, že mají žízeň. Proto pomáhá všude rozmístit Lahve a Karafy s vodou. Děti mají tendenci pít více, pokud vidí čerstvou vodu vedle televize, na stole nebo konferenčním stole.

Tip 2: Kvalitní Lahve na vodu do školy a na cesty

Ať už ve škole nebo při sportu, děti by měly mít tekutiny vždy u sebe. Dobrým způsobem, jak dítě povzbudit k pití, je udržitelná Lahev. Je to skvělý dárek pro nový školní rok.

Tip 3: Nabídněte ochucenou vodu jako alternativu sladkých nápojů

Špatné je pít málo, ale problém je i s příliš velkým množstvím nesprávných nápojů. Sladké nápoje, jako jsou ovocné šťávy a limonády, jsou pro děti škodlivé. Snižují totiž jejich produktivitu. Voda (s příchutí nebo bez ní) a další neslazené nápoje jsou pro malé děti ideálním řešením k uhašení žízně.

Tip 4: Aplikace

Hydratační aplikace je skvělý způsob, jak dítě motivovat k pití více vody. V řadě aplikací je možné nastavit si připomínky, plnit nejrůznější výzvy a postupně si zábavnou cestou zlepšovat pitný režim.

Tip 5: Rodinná výzva: Pijte víc vody

Co takhle vytvořit výzvu pro celou rodinu a společně si zlepšovat pravidelný pitný režim? Společná výzva lidi sbližuje a posiluje vztahy. Navíc odměny mohou zvýšit motivaci. A ty nemusí být nutně materiální. Pokud třeba tvé dítě tento týden vyhrálo a vypilo nejvíce vody, může si vybrat restauraci pro příští rodinnou večeři nebo film pro filmový večer. Kreativitě se meze nekladou!

Závěr: Pití je důležité

Pití příliš malého nebo příliš velkého množství nevhodného nápoje vede ke snížení produktivity u dětí. Řada rodičů má tendenci tento varovný příznak přehlížet. Proto je důležité řešit tento problém jako jedna rodina. Ty a tvé dítě jste tým a společně můžete zlepšit své hydratační návyky. Bavte se zábavnými výzvami a my vám držíme palce!