Pitný režim v létě

Pitný režim v létě

.

Léto je opět tady! Slunce svítí a venkovní teploty stoupají. Během horkých dní je důležitější než kdy jindy zaměřit se pravidelný pitný režim.

Běžně by člověk měl vypít v průměru dva a půl litru tekutin denně. Při větších fyzických aktivitách nebo vysokých teplotách se tento průměr může vyšplhat až na čtyři litry tekutin. Přičemž při náročné fyzické aktivitě, člověk vypotí podstatně víc.

Proto je důležité si v průběhu léta na svůj přísun tekutin dávat pozor. Pít je potřeba během celého dne po menších dávkách. Nikdy ale nečekej až na pocit žízně. Žízeň je totiž prvním příznakem dehydratace.

Z toho důvodu je dobré u sebe neustále mít lahev s pitím. V horkém počasí oceníš především lahve, které dokáží udržet tvůj nápoj příjemně studený. Vyzkoušet můžeš například waterdrop® Funkční Termosku nebo Nerezovou Lahev.

Co v létě pít?

Ideální je voda, čaj nebo čerstvě vymačkané šťávy např. z pomeranče nebo grapefruitu. Pokud ti čistá voda nechutná můžeš vyzkoušet naše Microdrinky, které vodu jemně ochutí a navíc jsou bez cukru.

Upřednostni nápoje s teplotou cca 16 stupňů celsia. Ledové nápoje totiž tělo musí nejprve ohřát na tělesnou teplotu aby mohlo tekutinu zpracovat. Ledový nápoj tak hydrataci spíše zpomalí.

Čemu se naopak vyhnout?

V tropických teplotách se nedoporučuje pít velké množství kávy, kolové nápoje a limonády, které obsahují velké množství cukru a vyvolávají tak falešný pocit žízně.

V létě se nedoporučuje ani velká konzumace alkoholu. Alkohol totiž odvádí z těla tekutiny a minerální látky. Pokud se dostane do dehydratovaného těla místo vody alkohol, zvýší se riziko potíží z nedostatku tekutin.

Tip na závěr:

Získej Microdrinky za výhodnou cenu v rámci akce waterdrop® Days. Oslav začátek léta slevou až -50 % na vybrané produkty, Sety 1 + 1, Twin Packy, limitovanými nabídkami a dárky k nákupu od 1.200 Kč.

Díky waterdrop® může být pitný režim hračka!