Láska jako prevence proti virům.

Láska jako prevence proti virům.

.
Alternativní sladidla a jejich výhody Načítání Láska jako prevence proti virům. 2 minut Další Nechej se nakopnout energií

Blížící se Valentýn je den, kdy oslavujeme lásku, která má na nás větší vliv, než si myslíme. Mění nejen naši náladu, ale i zdraví. Výzkumné oddělení Tulane University vytvořilo studii, která ukázala, že pocit zamilovanosti má příznivý vliv na naši imunitu. Dokázalo se, že láska je pocit, který nám pozitivně ovlivňuje organismus.

Tento silný pocit aktivuje části našeho mozku zodpovědné za paměť, emoce, soustředění a motivaci. Zároveň stimuluje pohodu a snižuje stres, což má za následek snížení krevního tlaku. Vědci z americké Tulane University analizovali vliv lásky na imunitní systém. Výsledky odhalily, že ženy, které se studie zúčastnily, měly zvýšenou aktivitu genů souvisejících s antivirovou obranou v porovnání se stavem na začátku testování. Tyto změny nebyly pozorované u lidí, kteří se v průběhu testování nezamilovali.

Další výsledky studie dokazují, že fyzické rány u lidí, kteří jsou zamilovaní, se hojí rychleji než u lidí, kteří zamilovaní nejsou. Kromě toho další studie Univerzity v Arizoně ukázala, že projevování náklonnosti má ještě větší zdravotní výhody, než lásku přijímat.

Láska je silná čarodějnice, a proto projevuj svou lásku svým nejbližším tak často, jak jen můžeš.